Migutrans ESF 16/ … AL

För högt belastade golv med krympfogar

FÖR KRYMPFOGAR MED TUNG TRAFIK.

RÖRELSEKAPACITET 6 MM, + – 3 MM.

FOGBREDD MAX 10 MM

INSTALLATIONSHÖJD FRÅN 35 MM

ESF16_350

TEKNISK INFORMATION

Modell Fogbredd max mm Max rörelse mm Bryggans synliga
bredd mm
Bryggans totala
bredd mm
Inst.höjd mm
ESF 16/45 AL 10 6 (+ – 3) 17 130 45
ESF 16/60 AL
10  6 (+ – 3) 17 130 60

 

FÖR:
Fabriks- och lagerbyggnader, flygplatser, tågstationer, köpcenter mm.
Läggs i krympfogar för att förhindra sprickbildning i stora släta gjutna golv. Den här modellen passar för krympfogar som utsätts för hög belstning av till exempel gaffeltruckar och palltruckar.

SÄRSKILDA EGENSKAPER:
Tål hög belastning av truckar. Hålen i monteringsvinklarna säkerställer god förankring. Vid förfrågan kan extra förankringar skickas med mot extra kostnad (skjuts in i profilens spår c/c 300 mm) Profilen skarvas på ett enkelt sätt genom att sätta en förankring tvärs över skarven.

BELASTBARHET:
Truckar med luftgummihjul eller helgjutna gummihjul, max totallast 130 kN = max axellast 120 kN. Anliggningsyta 200 x 200 mm.
Truckar och staplare med hårda hjul (t.ex polyamid, nylon) beroende på hjulbredd. Max tillåten last är 8,0 kg/mm hjulbredd.

En förutsättning för angivna laster är att fogbryggan monterats i enighet med vår monteringsanvisning och att inga rörelser uppkommer mellan fogbryggans monteringsvinklar och underlaget.

MATERIAL:
Samtliga delar i speciallegerad aluminium för montering i betong.

FUNKTION:
Teleskoparmar med kullänksfunktion som möjliggör rörelseupptagning tvärs och längs fogen samt även ev. sättningsrörelser.

UTFÖRANDE:
Standardlängd: 4 m – Färg: Natur

INSTALLATION/MONTERING:
Fogen fylls med lämplig isoleringsskiva (10 mm tjock) som också bidrar till ökad ljuddämpning. Skivan tjänstgör sedan som fixering för monteringsvinklarna som trycks ner i den färska finbetongen. Ursparing görs i överkant beroende på golvbeläggningens tjocklek.

Esf16_2